top of page

אחרי הלידה

2

אם לא אספתן את המסמכים המפורטים בשלב אחד, זה השלב להתחיל לאסוף. אם אכן אספתן את כל המסמכים טרם הלידה, כל מה שנשאר לכן אחרי הלידה הוא לחתום על טופס הבקשה המרכזי ועל תצהיר העדר עבירות אלימות ומין (אפשר אבל לא חובה גם על תצהיר האם היולדת והלא יולדת) בנוכחות עו"ד ולצרף את אישור הלידה או את תעודת הלידה. אישור הלידה יינתן לכן בבי"ח וזה מספיק על מנת להגיש בקשה לצו הורות. עם זאת, אתן יכולות גם לחכות לתעודת הלידה, אותה תוכלו להזמין באתר רשות האוכלוסין ולקבל אותה בתוך מספר שבועות.

כל עו"ד מוסמך שיש לו חותמת רשמית יכול/ה לחתום לכן על התצהירים. יש גם עורכי דין שנמצאים בבתי המשפט וזהו תפקידם, תוכלו להתקשר לבית המשפט הרלוונטי ולקבל פרטים. לפגישה עמו/ה תביאו תעודת זהות. 

בנוסף כדאי לארגן את הבקשה באופן מסודר ואחיד, כאן תוכלו להסתכל על כללי הגשה טכניים כמו גודל פונט, איך לסדר את הנספחים וכו'. יש בתי משפט שלא יקבלו את הבקשה אם לא תהיה על פי הכללים האלה.

שם המשפחה של הילד/ה- אם ברצונכן שהילד/ה יקבל/תקבל שם משפחה אחר מהשם המשפחה של האם שילדה, אתן יכולות להכניס את זה כסעיף במסמך הבקשה המרכזי ולחסוך בירוקרטיה בהמשך. לדוגמא: אורית אבן חץ וליאת כהן חץ החליטו לשמור כל אחת על שם המשפחה שלה ולהוסיף לשם המשפחה של שתיהן "חץ". באופן אוטומטי אם לא יאמר אחרת, הילדה שלהן תקבל את שם המשפחה של ליאת שילדה אותה, כלומר היא תירשם כ-עומר כהן חץ. עם זאת, אורית וליאת רוצות ששם המשפחה של עומר יהיה רק "חץ" ולכן הן הוסיפו סעיף בבקשה לצו הורות שמבקש להורות ששמה של הילדה יקרא בישראל עומר חץ.

אותו כנ"ל כאשר מירית לוי ונורית אבוטבול רוצות ששם הילד שלהן יהיה אלון לוי אבוטבול.

לאן מגישים?

את הבקשה לצו הורות עליכן להגיש לשני מקומות. ראשית יש להגיע לבית משפט לענייני משפחה שאמון על אזור המגורים שלכן. תוכלו לשאול בנט המשפט לאיזה בית משפט אתן צריכות להגיש אבל כאן יש רשימה שלהם. תגיעו עם תעודת זהות כדי שתוכלו להזדהות. תצטרכו לשלם אגרה שכרגע עומדת על כ-484 ₪. בבית המשפט תקבלו מספר תיק. עקרונית ניתן גם להגיש לבית המשפט דרך אתר נט המשפט אבל זה לא מומלץ משום שבמקרה הזה הבקשה צריכה חתימה אלקטרונית (pdf.sng) שיש רק לעורכי דין וזה לא אידיאלי עבורם כי הם חתומים על בקשה שהם לא הכינו אותה.

לאחר ההגשה לבית המשפט, יש להגיש בהקדם את הבקשה *יחד עם מספר התיק* ללשכה המשפטית של משרד הרווחה שאמון על אזור המגורים שלכן. אתן יכולות להגיש במייל/דואר/פיזי, העיקר שתקבלו *אישור מסירה* (אישור שהבקשה שלכן התקבלה). יש נשים שדיווחו כי במזכירות בית המשפט העבירו בעצמם עותק מהבקשה ללשכה המשפטית אך קרו מקרים שזה נפל בין הכיסאות ולא הגיע ליעדו כך שגם אם במזכירות אומרים לכן שהם מעבירים אותם, תדאגו לוודא שהמסמכים אכן הגיעו ליעדם או שתשלחו בכל זאת עותק נוסף בעצמכן.

אם אתן שולחות במייל ללשכה המשפטית, שימו לב שאחרי שאתן מגישות את הבקשה לבית המשפט, המזכירות סורקת את הבקשה ותוכלו להוריד את הבקשה סרוקה מאתר נט המשפט וכך לשלוח בקלות במייל.

יש לנו כרגע 3 כתובות מייל של הלשכה המשפטית שדווחו כאמינות (התקבלה תגובה על שליחת הבקשה):

ת"א YaelT@molsa.gov.il (דווח כי ניתן לשלוח בקשה עד 30 עמודים)
ירושלים ‫mirili@molsa.gov.il
חיפה ‏‪SigalitM@molsa.gov.il‬‏

כמה עותקים להדפיס?

שלושה עותקים אם אתן מגישות פיזית או בדואר: אחד לבית המשפט לענייני משפחה, אחד ללשכה המשפטית במשרד הרווחה ועותק אחד נשאר אצלכן. אין צורך להדק את הבקשה, שימו בניילונית וצאו לדרך.

bottom of page